Съдът върна на поста кмета на Несебър

Апелативните съдии отмениха и решението за отстраняване на главния архитект на общината

100 ~ 1 мин. четене

Николай Димитров се връща на поста си кмет на Община Несебър. Апелативният съд в Бургас отмени решението на окръжната инстанция, с което Димитров бе отстранен от длъжност заради скандала около продажбата на защитени земи край Несебър.

Мотивите на апелативния съд са, че кметът не е възпрепятствал разследването и не е оказвал натиск върху свидетели. Производството вече е към края си и няма опасност той да въздейства върху изхода, сметнаха още те.

Магистратите са на мнение, че главният архитект на Общината Валентин Димов също е бил неправомерно освободен от длъжност.

По-рано по време на заседанието адвокатите на Димитров и Димов възразиха остро срещу отстраняването и го нарекоха поръчково, предаде kmeta.bg.

„Според нас първоинстанционния съд е изготвил мотивите си преди да изслуша пледоариите на страните. Просто мотивите са били написани, вкарани в компютъра. Няма как технологично за 20 минути да се изпишат 5 страници и то със справки по делото и т.н. Виждате как сега на втора инстанция съдебният акт ще се произнесе след час и половина.”, коментира в кулоарите на съда един от защитниците на Димитров – адвокат Стефан Константинов.

Кметът и главният архитект на Несебър са приведени като обвиняеми за престъпления по служба заради нарушения при продажбата и разрешението за строителството в защитени зони, намиращи се землището на Несебър, в които е допуснато строителство в полза на "Сле Груп" ООД.

Подкрепи Economic.bg