Булдог ще рекламира новото MINI

Новото поколение на култовия автомобил ще излезе на 18 ноември

3671 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Новото поколение на MINI ще излезе на пазара на 18 ноември. Главна роля в рекламите на модела е поверена на английския булдог Спайк, съобщиха от компанията. Премиерата на новото MINI ще се състои на две места едновременно – в Лондон и в завода на марката в Оксфорд. През същата седмица моделът ще дебютира и в Токио и Лос Анджелис, но официалното му представяне ще бъде догодина на изложбата в Шанхай.

Датата на представянето на модела не е избрана случайно. На 18 ноември преди 107 години е роден сър Алекс Исигонис, който създава първия модел на марката преди 50 години. Компактният автомобил изцяло преобразява отрасъла.

Британската марка предвижда да стартира силна рекламна кампания на новия модел с традиционните за MINI екстравагантни клипове. Те ще покажат драйвърските качества на новия модел, както и неговата емоция. В организацията по заснемането на рекламните клипове са участвали 120 души, сред които дресьори, кинолози и ветеринари.

Английският булдог е един от любимите символи на марката. Негови изображения украсяват голяма част от аксесоарите на марката, а самият той се появява в част от рекламите на автомобила.

Подкрепи Economic.bg