България е усвоила 37% от европейските пари, твърди Златанова

Лъжа беше всичките години назад, че България се справя добре с еврофондовете, категорична е вицепремиерът

108 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Към настоящия момент България е усвоила 37% от еврофондовете. Това стана ясно от думите на вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова в ефира на БНР. С тези си думи тя контрира изказването на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, който заяви по-рано днес, че по време на неговото управление усвояването на европейските средства е било в пъти повече.

"Аз съм изключително възмутена от това, което се случваше в последните години. България е на предпоследно място по усвояване от всички държави-членки на ЕС, само Румъния е след нас. Служебното правителство завари 27% усвоени еврофондове от кабинета на ГЕРБ. Лъжа беше всичките години назад, че България се справя добре с еврофондовете. Предпоследно място за мен не е добре. Аз съм амбициозен човек и повече обичам страната си, за да смятам, че това е добре", контрира Зинаида Златанова.

"Искам да знам, че от сега нататък следващият програмен период ще бъде така програмиран, че наистина средствата да отиват точно там, където са най-необходими - в икономиката на България, в конкурентоспособността на българските предприятия и в социални дейности", каза още вицепремиерът.

Подкрепи Economic.bg