България използва много добре европейските пари

Председателят на ЕНП Джоузеф Дол е доволен, че част от средствата са използвани за строителството на метрото в София

112 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

В България европейските пари се използват много добре. Тази си вяра изрази председателят на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент (ЕП) Джоузеф Дол, който днес разгледа столичното метро. Шефът на десните в ЕП подчерта, че е доволен от факта, че в София има изградено метро с европейски пари. От изказването на Дол, цитирано от Фокус, стана ясно задоволството на политика от вече решения проблемът с отпускането на средства за изграждането на завода за третиране на отпадъците около София.

"Българският народ трябва да се гордее с използването на европейските средства", категоричен е европейският политик. Той поясни, че няма да има пречки Европейският съюз да финансира изграждането на завода, защото това е наистина важно за столицата на България.

"Продължавайте така да използвате европейските пари, аз ще продължа да ви подкрепям", обеща на Дол на столичния кмет Йорданка Фандъкова при срещата между двамата и разходката из столичното метро. Джоузеф Дол призова Фандъкова да бъде внимателна, защото хората винаги искат всичко да се случва веднага, но трябва бързо да им се обясни колко струва това.

Подкрепи Economic.bg