България се представя като СПА дестинация

Общо 44 туристически компании и организации ще вземат участие на националния щанд по време на международното туристическо изложение ITB в Берлин

88 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

България ще се представи като СПА дестинация на започващото днес международно туристическо изложение ITB в Берлин, съобщиха от министерството на икономиката. Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма в оставка Иво Маринов ще участва в пресконференцията за България на тема "Здравословен и уелнес туризъм".

Общо 44 туристически компании и организации ще вземат участие на националния щанд с площ 423 кв. м. Фирмите изложители са разположени на регионален и продуктов принцип, като ще бъдат представени участници в регионите София, Тракия, Черноморие, Дунавски, Стара планина, както и в културно-познавателния туризъм, балнео- и СПА туризма.

На националния щанд ще бъдат демонстрирани български занаяти, изработване на керамика и рисуване върху нея.

На тази борса се очакваше България за пръв път да представи и новото си туристическо лого, но този план беше осуетен след негативните оценки за него и последвалото решение на министерството на икономиката да поиска от създателите му да го преработят. Вместо това отново ще бъде използван досегашният знак във формата на роза.

Изложението е най-значимият туристически форум за професионалисти и посетители в световен мащаб, което се провежда от 1966 г. Очаква се през тази година там да бъдат представени малко повече от 11 хиляди изложителя от цял свят.

Подкрепи Economic.bg