България се представя на инвестиционен форум в Токио

Делян Добрев ще заведе в Япония бизнес делегация с представители от хранително-вкусовата промишленост, козметиката и машиностроенето

България ще бъде представена като инвестиционна дестинация на форум в Япония. Събитието ще открие министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. В Япония той ще бъде придружен от бизнес делегация, в която са включени представители на фирми от хранително-вкусовата промишленост, козметиката, машиностроенето и др.

"Инвестирай в България" ще се проведе този петък в Токио. Форумът се организира от Българската агенция за инвестиции съвместно с Българско-японския икономически съвет, Токийската търговско-промишлена камара и Японската организация за външна търговия.

В рамките на визитата Делян Добрев ще се срещне със зам.-министъра на икономиката, търговията и индустрията на Япония Нобухико Сасаки, с представители на Японската банка за международно сътрудничество, както и с японски туроператори.

Добрев ще участва и в пленарната сесия на министерска конференция по ядрената безопасност, организирана от Министерството на външните работи на Япония и Международната агенция за атомна енергия, добавят от МИЕТ.

През миналата седмица Делян Добрев откри български инвестиционни форуми в Мюнхен и Лондон.

Коментари: 0