България ще разшири износа на вино и спиртни напитки на север

Страната ни може да разшири износа в Швеция, Финландия, Норвегия, Исландия и Фериорските острови

3743 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

България може да разшири износа на вино и спиртни напитки в северните страни. Това стана ясно след първото по рода си посещение у нас на представители на петте държавни компании в търговията с вина и спиртни напитки от северните страни Швеция, Финландия, Норвегия, Исландия и Фериорските острови, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетиката.

Визитата в страната е част от програмата за корпоративна и социална отговорност на компаниите в търговията с вина и спиртни напитки.  От българска страна взеха участие зам.-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров, представители на Министерството на здравеопазването, Министерство на земеделието и храните, Министерство на труда и социалната политика и Министерство на околната среда и водите.

По думите на зам.-министъра Димитров, страната ни има дългогодишна история и традиции в производството на вина, с които е известна в цял свят. Той заяви, че са направени инвестиции в лозаро-винарския сектор, които са повишили качеството на произвежданата продукция.

Правителството ще продължи да насърчава прилагането на съвременни технологии във винопроизводството, а Министерство на икономиката и енергетиката ще продължи да работи за насърчаване и подпомагане на българските фирми и организации, проявяващи интерес към пазарите на вина и спиртни напитки в северните страни.

Подкрепи Economic.bg