България все пак ще има ресорен зам.-министър за туризма

Икономическият министър обяви, че никога не е смятал да премахва този пост

236 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Министъра на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев няма да прави структурни промени във ведомството. Това заяви самият той, след като досегашният зам.-министър Иво Маринов заяви, че Василев обмисля да премахне ресорния за.-министър по туризма.

"Никога не съм говорил, че няма да има ресорен заместник-министър за туризма", каза министър Василев, цитиран от пресслужбата на ведомството. от информацията става ясно, че предстои в близките дни той да обяви екипа си.

По-рано днес зам.-икономическият министър Иво Маринов каза, че вчера се е провела среща с целия политически кабинет и новият служебен министър е заявил, че не е необходимо да има заместник с ресор туризъм. Маринов каза това, след като Василев му поиска оставката и той я подаде.

"Ресор туризъм задължително трябва да се запази в икономическото министерство, защото туризмът е от малкото отрасли, които се развиват възходящо, независимо от икономическата и финансова криза. Приблизително 12% от БВП се осигуряват от международния туризъм. В момента се провеждат и големи международни изложения", добави още досегашният зам.-министър.

Подкрепи Economic.bg