Българо-катарски бизнес съвет ще насърчава двустранната търговия

Mинистър Драгомир Стойнев и министър Ал Тани подписаха двустранен Протокол за договорените бъдещи действия

236 ~ 1 мин. четене

Катарската търговско-промишлена палата предложи създаване на българо-катарски бизнес съвет, в който да участват българските бизнес организации. Това стана ясно по време на втората сесия на българо-катарската Смесена комисия за икономическо и техническо сътрудничество в град Доха.

Очаква се визита на министъра на икономиката и търговията на Катар Ал Тани в България заедно с водещите държавни катарски корпорации като Катар Холдинг, Катар Петролиум, Катари Диар, Катар Майнинг и Хасад Фууд.

По време на заседанието на Смесения комитет бе обсъдена реализацията на редица съвместни инвестиционни проекти с катарските държавни фирми. Очаква се продължаване на преговорите и подписване на нови двустранни споразумения между България и Катар за сътрудничество в областта на животновъдството и на информационните технологии и съобщения.

В заключителната част на заседанието на Смесената комисия за икономическо и техническо сътрудничество министър Драгомир Стойнев и министър Ал Тани подписаха двустранен Протокол за договорените бъдещи действия. 

Коментари: 0