Български проект се бори да стане комикс чрез Kickstarter

Проектът на Николай Попов - Нико се надява да получи финансиране чрез един най-големия сайт за споделено финансиране в САЩ

404 ~ 1 мин. четене

Български проект за комикс ще се опита да събере 53 хиляди долара от сайта за споделено финансиране на стартиращи фирми и арт проекти Kickstarter. 

Сайтът вече се е наложил като най-популярната в света онлайн платформа за споделено финансиране (crowd – funding). Той позволява на потребителите да дават малки или по-големи дарения за проекти, които им харесват, събирайки по този начин значителни суми, които обезпечават старта на нови фирми и начинания. С помощта на Kickstarter вече са финансирани десетки софтуерни продукти, видеоигри, книги, филми, хардуерни аксесоари, гейм конзоли и дори български терлици.

Платформата е американска и достъпът в нея е труден, освен ако човек не е американски гражданин, не притежава номер на социална осигуровка, шофьорска книжка и не е над 18 години. Но пък е и много желан, тъй като там проектите наистина получават необходимото финансиране.

Най-новият български проект, който кандидатства за финансиране в Kickstarter, е за комикс, продуциран от Грозен Ентертейнмънт - издателство за комикси, с анимационно студио. Автор и художник на триезичното издание е Николай Попов - Нико, а към книгата с твърди корици, освен 64 страници има CD със саундтрак от 12 песни, анимационен клип и бонус материали по проекта.

Линкът към кампанията е: http://www.kickstarter.com/projects/414768297/the-masters-of-the-cosmos-comics-novel

Подкрепи Economic.bg