„Булсатком“: Така не е честно, bTV

Сателитният оператор обяви, че няма задължения към телевизията, от bTV твърдят обратното

248 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Поредният епизод от сагата bTV-"Булсатком" се разви днес с нова порция обвинения и нападки. С призива "Така не е честно, bTV" сателитният оператор отрече да има просрочени задължения към bTV и за да докаже правотата си изпрати до медиите писмо с приложено платежно от последното извършено плащане към телевизията, направено на 2 януари.

На свой ред от bTV обявиха отново, че сателитният оператор има задължения към телевизията и уточниха, че не са им изплатени суми "за минала година".

До даването на разяснения се стигна, след като като във вторник "Музикаутор" заяви, че bTV  и "Булсатком" спорят за съдържание, които нямат право да ползват. От сдружението за колективно управление на авторски права обявиха, че специално bTV им дължи над 2.5 млн. лева за авторски права. Парите били натрупани през последните 2 години.

От телевизията отговориха, че винаги са били изряден платец и че задълженията им в момента се дължат на забавянето на плащанията от страна на "Булсатком".

"Към днешна дата "Булсатком" няма просрочени задължения към bTV. Всички плащания винаги са извършвани съгласно падежните срокове и уговорките между нас. Не можем да бъдем държани отговорни за неуредени търговски взаимоотношения на bTV с трети лица", се казва в позицията на оператора.

"Изненадани сме, че нашите планове да развиваме бизнеса си законно и почтено предизвикаха такива бури на медийния пазар. Ще играем открито до края. И няма да лъжем потребителите си. Така е честно”, пишат от "Булсатком".

От сателитния оператор засега не коментират отправената по-рано днес нова оферта от bTV.

Подкрепи Economic.bg