Бургас глези туристите с фитнес на плажа

От общината обещават до 10 юни да осигурят спасители

Бургас прави всичко възможно за да угоди на туристите това лято. Една от екстрите на Централния плаж ще е фитнесът на открито, ще има и повече безплатни чадъри. Това разкри Живко Иванов, управител на общинско предприятие „Спортни имоти, паркинги и гаражи”.

"Беше избран концесионер за Централния бургаски плаж, но в последния момент остана за стопанисване пак на общината. В момента времето е много кратко, за да можем да реагираме, но ще направим всичко възможно от 1 юни да имаме осигурени на плажа обходни двойки спасители, които да осигуряват спасителната дейност, а от 10 юни целият плаж ще е оборудван, както е редно по стандартите за водно спасяване и с пълен капацитет спасители", обясни Иванов за Фокус.

"На плажа ще има световно първенство по плажен тенис, което за пръв път ще се проведе извън Италия и едно първенство по плажен футбол, така че правим подготовка и в тази посока. Във връзка с провеждането на тези състезания ще закупим допълнително спортни съоръжения – три игрища за плажен тенис и две за плажен футбол", обясни Иванов.

Коментари: 0