Бургас очаква 120 000 туристи

През 2011 г. градът е бил посетен от почти 110 000 туристи

През тази година Бургас очаква да да посрещне повече от 120 000 гости от страната и чужбина. 

“За целта още през декември направихме среща с туроператорите, които работят по Черноморското крайбрежие и им представихме културните прояви, организирани от община Бургас през целия летен сезон - изложбата на златните съкровища, Фестивалът на пясъчните фигури, Spirit of Burgas и други“, коментира зам.-кметът Йорданка Ананиева.

По данни на отдел “Туризъм” в общината през 2011 г. градът е бил посетен от почти 110 000 туристи, което е с 10 000 повече от предходната.

Туристическата борса с международно участие ”Вашата ваканция” ще даде старт на Сезон 2012 г. в Бургас. За символичното начало на лятото е предвиден концерт спектакъл в ремонтираната зала на Бургаската опера, който ще е  в рамките на 11-тото издание на туристическия форум.  

Акцент в изложението  тази година е религиозния и културен туризъм. Ще участват 35 изложители от цялата страна, както и представители от Гърция, Италия, Унгария, Босна и Херцеговина, които успешно предлагат религиозния и културен туристически продукт. 

Бургас ще посрещне първите туристи с нови информационни табла с бутони, от които всеки посетител ще може да разбере повече както за обектите, както и за културните и спортните прояви през сезона. В момента легловата база е около 3 500 места. 

Коментари: 0