Бургас строи нов спортен център за 38 млн. лева

Строителството трябва да приключи за две години

В Бургас стартира строителството на нов изграждане на нов спортно-медицински комплекс за 38 милиона лева. срокът за изпълнение и завършване на обекта - 24 месеца. Той се изпълнява от БФБ, в партньорство с Община Бургас и дружеството "ЕВРОБУЛ БФБ", съобщиха от местната управа.

Теренът, върху който ще строи инвеститорът, е общински, с площ 23 264 кв.м., разположен в ж.к. "Славейков". И в момента там има съществуваща спортна инфраструктура (открит, покрит басейн, зали), но тя е твърде амортизирана и част от съоръженията от години не са годни за използване, добавят от общината.

В плана на новия проект е заложено изграждането на покрит плувен басейн, медицински център и фитнес, две многофункционални спортни зали, тренировъчни зали за борба и игри без топка, конферетни зали, хотелска и търговска част и открит плувен басейн с олимпийски рамери.

Новият спортен комплекс ще е с осигурени паркоместа и достъп на хората с увреждания. След изтичане на 30-годишния срок на договора с Община Бургас за ползване на нейния терен, тя ще придобие безвъзмездно правото на собственост върху всички построени съоръжения и сгради.

Първата копка беше символично направена днес от кмата на Бургас Димитър Николов, спортния министър Свилен Нейков и президента на Българска федерация по борба Валентин Йорданов.

Коментари: 0