Бургаски фирми искат да строят стадиони и пътища в Катар

Общо 186 млрд. долара са предвидени в Катар за подготовка за Световното първенство по футбол

3713 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Бургаски строителни фирми ще се опитат да спечелят поръчки за строителство на стадиони, хотели и пътища в Катар, пише "Стандарт". Предприемачите са направили първа среща и са проучили условията, при които могат да се включат в строежите за Мондиала през 2022 г., стана ясно по време на форум в Поморие, организиран от българо-арабска бизнес асоциация.

Председателят на асоциацията Зиад ел Масри обяви, че иска Бургас да бъде една от трите дестинации в Европа, които ще имат контакт с Катар по проектите за Световното първенство по футбол. Останалите две горещи точки, където ще се водят преговори, са Германия и Великобритания.

Общо 186 млрд. долара са предвидени в Катар за подготовка за Мондиала. На срещата е присъствал и бизнесмен от Египет, който има фирма в Катар. Той разяснил пред бургаските бизнесмени основните аспекти от местното законодателство и условията за работа. Сред най-важните проекти, които тепърва предстоят в Катар, са изграждане на метро и комплекс от хотелски сгради по крайбрежието. Ще се строят и нови стадиони, предстои да се завърши и проектът за мост между островната държава Бахрейн и Катар, като част от него ще бъде под водата. В плановете влиза и изграждане на няколко небостъргача с амбицията да бият по височина световните рекорди.

Подкрепи Economic.bg