"Бургаски корабостроителници" ще работи с ново име

Канят всички съкратени да се върнат на работа

188 ~ 1 мин. четене

"Бургаски корабостроителници" ще продължи да работи, но като ново дружество. То ще се казва "Барабел", негов директор ще бъде бившият изпълнителен директор на дружеството Димитър Кимрянов, а предметът на дейност ще се запази. Това съобщиха тази сутрин след среща с изпълнителния директор на завода представители на уволнените работници, предаде БГНЕС.

На срещата между ръководството на завода и работниците не бяха допуснати омбудсманът Таню Атанасов и представители на медиите. На нея е било съобщено, че служителите няма да получат шестте неизплатени заплати от 2010 г. Изплащането на сумите може да бъде потърсено единствено по съдебен път.

Петимата души, които преговаряха на срещата тази сутрин с изпълнителния директор на завода Деян Дянков, съобщиха още, че всички съкратени служители ще бъдат поканени да се върнат на работа. Това обаче щяло да стане поетапно. Те трябва да вземат решение дали да подпишат нови договори с ръководството на завода.

Представители на съкратените работници съобщиха още, че ръководството на завода ще изплати парите на всички служители за 2013 г.

На 5 декември всички работници, или около 150 души, бяха съкратени от "Бургаски корабостроителници" без предизвестие и без да им бъдат изплатени общо 9 работни заплати. 

От тогава до вчера служителите проведоха 3 протеста в центъра на града с искане да получат забавените си заплати и яснота относно бъдещето на предпирятието.

Подкрепи Economic.bg