Бюджетът може да събере още 1 млрд. лв. от данъци

БСП е подготвила и внесла свой бюджет в Народното събрание, заяви Сергей Станишев

Приходите от данъци в републиканския бюджет за 2013 г. могат да бъдат увеличени с 1 млрд. лв. Това твърди председателят на опозиционната партия БСП Сергей Станишев, цитиран от Фокус. Пред симпатизанти и членове на партията във варненско лидерът на социалистите заяви, че БСП е подготвила и внесла в Народното събрание алтернативен бюджет за 2013 г., в който има цялостна визия за получаването на допълнителни приходи и разпределянето им.

"В алтернативния бюджет на БСП са предвидени 100 млн. лв. повече за активна политика на пазара на труда. Предвиждаме подкрепа за българското земеделие със 150 млн. лв. за допълнителни доплащания за земеделските производители за единица площ, както и падане на акциза за гориво", поясни Сергей Станишев.

Според него трябва да се засили осигурителната система, а допълнителните приходи трябва да отидат за подкрепа на реалната икономика и за създаване на работни места. "Постъпленията от данъци трябва да бъдат насочени и към социалната политика и увеличаване на доходите на населението", добави лидерът на БСП. Той е убеден, че трябва да се възстанови швейцарското правило за актуализация на пенсиите, както и да се увеличат майчинските и детските надбавки. "Приоритет на БСП ще бъдат и здравеопазването, подкрепата за образованието, науката и иновациите", твърди Станишев.

Коментари: 0