Цените в ски курортите паднаха наполовина

В Банско се предлагат пакети за луксозен уикенд с пълен пакет на цени от 60 лв. на човек

268 ~ 1 мин. четене

Цените на пакетите за почивка в зимните ски курорти са наполовина по-евтини в сравнение с декември. Липсата на сняг намали тарифите на хотелите в зимните курорти с около 60 на сто, показва проверка на "Новинар".

"Въпреки, че по пистите има изкуствен сняг, липсата на валежи отказва масово българските скиори да резервират места през януари. Затова и цените паднаха драстично. Имаме много запитвания за оферти през февруари, когато се очаква да навали повече сняг", обясняват туроператори. По думите им тази година промоциите са по-големи в сравнение с предишни години.

В момента в Банско се предлагат пакети за луксозен уикенд с пълен пакет на цени от 60 лв. на човек, което е с 20% по-ниско в сравнение със същия период миналата година. Промоции на нощувките има и в Боровец и Пампорово. За 40 лв. се предлагат стаи до лифта в Боровец с включена закуска и вечеря. В Пампорово за 46 лв. може да се плати нощувка с храна и пиене на корем. Най-ниски цени в момента държат хижите на Витоша, където нощувка на хижа "Алеко" излиза около 12 лв.

Освен пакетите за почивка, промоции се наблюдават и при зимните спортни стоки. Цените на ски в момента са с 200 лв. по-малко в сравнение с ноември 2013 г.

Коментари: 0