ЧЕЗ иска да върне доверието на потребителите

Според изпълнителния директор Кремена Стоянова най-важното е потребителите да подават индивидуални сигнали при съмнение за нередности

212 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Ние разбираме недоволството на хората от високите сметки за ток. За нас е много важно точно в този момент да възстановим доверието към компанията. Това каза в ефира на TV7 изпълнителният директор на "ЧЕЗ Електро-България" Кремена Стоянова. "Целта на срещата с министър Делян Добрев и вицепремиера Симеон Дянков беше да установим докъде са стигнали проверките, които започнаха първо в "ЧЕЗ България", каза тя.

Стоянова обясни, че проверки са назначени на ЕРП-тата от Министерството на икономиката и енергетиката и от ДКВР. "През изминалата седмица имаше редица от приемни, както гражданите и наши потребители, така и представители на ЧЕЗ, на министерството и на регулатора. Заедно с представителите на местната власт обсъждахме различни проблеми. Така че вървим по пътя, който начертахме миналата седмица - разсрочено плащане, проверка на всяка една сметка за ток и ясни послания към нашите потребители", добави още Стоянова.

Тя смята, че е много важно потребителите да разберат, че за да бъде извършена проверка, трябва да има подаден сигнал от клиентите на "ЧЕЗ Електро-България", защото всяка една фактура се формира на базата на индивидуални показания на електромера. Кремена Стоянова увери, че служителите на ЧЕЗ са обучени да реагират при всякакви специфични ситуации и за всеки подаден сигнал ще бъде намерено решение, като сигнали за сгрешени сметки могат да се подават и от потребители, които живеят под наем. На въпрос дали това важи и за наематели на общински магазини, Стоянова каза: „Те могат да си прехвърлят партидата на електромера след съответното съгласие, създадена е необходимата организация, но потребителите трябва да бъдат проактивни, тъй като за нас в момента приоритет са проверките", категорична е още Кремена Стоянова.

Подкрепи Economic.bg