ЧЕЗ спира тока на НСИ без причина

Националната статистика се оплака, че електроразпределителното дружество често оставя без захранване сървърите й

360 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Националният статистически институт (НСИ) се присъедини към голяма част от гражданите на България и се оплака от работата на електроразпределителното дружество ЧЕЗ. От Института съобщиха, че токът им е спиран често през последния месец, като това е довело до прекъсване на достъпа до информационните масиви на националната статистика.

Пълният текст на писмото, с което НСИ се извинява на потребителите и обвинява ЧЕЗ, можете да видите без редакция по долу.

Уважаеми потребители,

През последния месец зачестиха случаите на прекъсване на електрозахранването към Националния статистически институт от електроразпределителното дружество ЧЕЗ - България, без каквото и да е уведомление.

Последният подобен случай бе през нощта на 9 срещу 10 март. Продължителността на прекъсването на електрозахранването е била такава, че е довела до изключване на сървърите, въпреки наличието на UPS-и, които гарантират работоспособността на информационните системи на НСИ за определено време.

За рестартиране на техниката и включването й в експлоатационен режим бе необходимо технологично време, през което Информационна система "Бизнес статистика" и Информационна система "Краткосрочна бизнес статистика" бяха недостъпни за респондентите.

Националният статистически институт поднася своите извинения за причиненото неудобство и Ви уверяваме, че предприемаме спешни мерки за преодоляването на подобни аварийни ситуации, настъпили по независещи от нас причини.

Подкрепи Economic.bg