Четвърти пореден ръст на петрола

Фючърсите достигнаха едноседмичен връх

3590 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Американският лек суров петрол West Texas Intermediate (WTI) се повиши за четвърти пореден ден и достигна едноседмичен връх, след като данни за щатската икономика показаха, че по-малко американци са подали молби за обезщетения при безработица миналата седмица, а в същото време потребителските разходи са се повишили през май, информира Bloomberg.

"Цената на петрола се повишава заради прогнозите за подобряване на икономиката, което води до очаквания за по-голямо търсене на суровината", коментира Майкъл Линч, президент на базираната в Уинчестър, Масачузетс компания Strategic Energy & Economic Research.

WTI с доставка през август нарасна с 1.79 долара, или 1.9%, до 97.29 долара за барел по време на търговията на New York Mercantile Exchange. Цената дори успя да удари 97.41 долара за барел - най-високата от 20 юни насам.

Европейският бенчмарк Брент, също с доставка през август, добави 1.58 долара, или 1.6% към стойността си и се котираше на ниво 103.24 долара за барел на базираната в Лондон ICE Futures Europe exchange.

Подкрепи Economic.bg