Чуждите туроператори "замразяват" цените на почивките у нас

Българските хотели няма да вдигат цените за догодина от страх да не изгубят чуждестранните туристически групи

Големите международни туроператори са отказали да подпишат договори с българските хотели за следващия летен сезон при по-високи цени. Това заяви  за "Стандарт" собственикът на хотели в курорта Слънчев бряг Младен Мутафчийски.


Така, въпреки скока на тока с близо 14% от 1 юли, родните хотелиери няма да вдигнат цените на почивките, за да не изгубят чуждестранните туристи. По думите на Мутафчийски, на собствениците ще им се наложи догодина да работят почти на себестойност.

Мутафчийски изключи опасността от масови фалити на хотели. За очаванията му не са повлияли обаче доброто финансово състояние и големите печалби на хотелиерите, а фактът, че част от собствениците са в реално състояние на банкрут, но банките, на които дължат пари за теглени кредити и лихви по тях, нямат сметка да ги фалират.


Хотелиерът отрече и твърденията, че цените по Черноморието са различни за родните и чуждите летовници. "Цените отдавна са едни и същи за българи и чужденци. Преди това на българите им се налагаше да си правят резервации през чужди туроператори, за да им излезе почивката на родното море по-изгодна. Но сега няма разлика", обясни той.Коментари: 0