Цветанов: Българите са готови за нови избори

България е на път да влезе в историята като държавата, в която е имало най-дългите протести срещу правителството

3599 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

"Отлагането на предсрочните избори до май означава, че след това управляващите могат да продължат да отлагат. България е на път да влезе в историята като държавата, в която е имало най-дългите протести срещу правителството". Това заяви по Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По думите на бившият зам.-премиер е очевидно, че властта не се е стреснала от протестите до този момент. В същото време "всички български граждани са готови за предсрочни парламентарни избори, защото всички видяха каква беше манипулацията, която беше извършена на 11 май”, когато в деня за размисъл излезе скандалът с бюлетините в Костинброд.

"Подаването на оставка е най-естествената стъпка, за да се успокои обществото. Това е демократичният начин. България започна наистина да протестира така, както се прави в цяла Европа. Страната се нуждае от предсрочни парламентарни избори колкото е възможно по-скоро, веднага", заяви Цветанов.

Според него това, което се случва в последните няколко седмици на антиправителствените протести, е доказателство за полицейщина в страната, всяване на страх и ограничаване на гражданската енергия. "Ние не сме си позволявали да правим масирани проверки и да изискване данни за наши политически опоненти, както стана във Варна. Опитите за сплашване на симпатизантите на ГЕРБ", аргументира се той.

Подкрепи Economic.bg