Цветанов: При застрояването на Слънчев бряг нямаше протести

Има неодобрение към Закона за горите във вида, в който е приет, Затова и президентът наложи вето, каза министърът на вътрешните работи

„Колегите в Парламента се постараха да направят обществени дискусии, но те минаха малко незабелязано. Когато законът беше вече факт, една част от еколозите излязоха и започнаха да се организират за протест. На тях имаше бременни жени, млади момичета и те са били с намеренията да защитят прородата. Включиха се обаче и хора, които нямат толкова добри намерения“. Това каза пред бТВ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Цветанов попита защо е нямало протести при застрояването на Слънчев бряг. „В комплекса няма пречиствателни станции, които да пазаят морето“, изтъкна той.

„Правителството и всички институции в България искаме да има чуваемост и диалог. В момента има неодобрение към Закона във вида, в който е приет. Затова и президентът наложи вето на Зкона за горите“, допълни Цветанов.

По думите му България разчита голяма част от средствата в републиканжкия бюджет да са от туризъм, но затова трябва да има конкурентни курорти. „Търсим баланса“, каза министърът. 

„Според хората, които живеят в тези региони, това са нови работни места, възможност да останат в дадения град. Развититето на един регион, на една община, е да създадеш повече работни места“, каза Цветанов.

Коментари: 0