ДКЕВР проверява ЕРП-тата и столичната "Топлофикация"

"Решението за предприетите действия е въз основа на постъпилите в ДКЕВР множество сигнали от граждани и организации за нередност", съобщават от комисията

64 ~ 1 мин. четене

Представители на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) започнаха одит и проверки на електроразпределителните дружества и "Топлофикация София" ЕАД, съобщават на сайта на комисията.

"Решението за предприетите действия е въз основа на постъпилите в ДКЕВР множество сигнали от граждани и организации за нередности от страна на електроразпределителните дружества – ЧЕЗ, ЕВН и ЕНЕРГО-ПРО. Днес проверки започнаха и в „ЕРП Златни пясъци“ АД и „Топлофикация София” ЕАД.

Одитираният период във всички дружества обхваща пет години и половина, считано от 01.07.2008 г.", се казва в съобщението.

"Одитите ще продължат четири месеца, като срокът може да бъде удължен въз основа на направените междинни констатации. В зависимост от тежестта на констатираните нарушения ДКЕВР ще предприеме необходимите действия, съобразно своите правомощия", допълват от ДКЕВР.

Коментари: 0