„ДПС защитава в най-голяма степен обществения интерес”

Бившият премиер ще "даде" десетина народни представители, за да се гласуват средства за НЗОК

Бойко Борисов:

„ДПС защитава в най-голяма степен обществения интерес”
3698 ~ 1 мин. четене

„ДПС защитава в най-голяма степен обществения интерес”, заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на консултациите при президента, във връзка с актуализациите на консолидирания държавен бюджет и този на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Според бившия премиер, центристката партия редовно е критикувана, но в същото време тя заемала принципни позиции по редица важни въпроси. Такъв е и този с корекцията в публичните финанси. Борисов отново потвърди, че между двете сили няма никаква форма на коалиране, а становищата им съвпадат по изцяло обективни причини.

Той пое ангажимент да „даде десетина от своите народни представители в името на здравето на хората” и по този начин да бъде осигурен кворум за гласуване на допълнителни финансови ресурси за НЗОК. ГЕРБ, обаче, ще напусне залата, когато дойде време за цялостната бюджетна рамка, тъй като не желае да дава основание на обвиненията за сътрудничество с ДПС.

Борисов подчерта, че БСП трябва да носи изцяло отговорността за последствията за страната, ако законопроектът не бъде приет на второ четене.

Коментари: 0