ДСБ иска данъчно облекчение за най-бедните

България е залята от вълна на ляв популизъм, отбеляза зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев

192 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Трябва веднага да се даде данъчно облекчение на хората с най-ниски доходи. Това заяви пред журналисти лидерът на ДСБ Иван Костов. Той отбеляза, че нито една страна в Европа, която се намира в криза, не си позволява да мисли за намаляване на пенсионната възраст, каквото предлагат от БСП.

Според Костов, намаляването на пенсионната възраст е ненужно, ако се реши проблемът с безработицата. „Ако държавата даде достатъчно стимули за развитието на частния бизнес и за намаляване на безработицата, това решава проблема с приходите в НОИ”, смята лидерът на тъмносините. Той намира връзка между предизборните обещания на френския президент Франсоа Оланд за осигуряване на 200 хил. работни места и ангажимента на левицата за създаването на допълнителни 230 хил. работни места. 

„България е залята от вълна на ляв популизъм. Това са опасни послания, те създават предпоставки за задълбочаване на проблемите, които лъжат, че решават. Нашето виждане е, че трябва да се създадат стимули за труд и да се даде възможно на малките предприемачи и самонаетите да извадят страната ни от кризата”, коментира заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев.

От ДСБ заявиха, че подкрепят идеята на служебния премиер Марин Райков бизнесът да прояви солидарност към най-уязвимите групи от населението. :Защо бизнесът да не прояви съчувствие? Тези, които имат възможност могат да проявят съпричастност и да подпомогнат хората в най-бедстващо положение. Мисля, че част от бизнеса все пак ще направи това”, допълни още Иван Костов.

Подкрепи Economic.bg