Daimler започва годината с рекорд

Компанията надхвърли очакванията със своите тримесечни резултати. Автомобилният производител успя да увеличи оперативната си печалба

В първите три месеца за годината оперативният резултат на Daimler скача с пет процента до 2.13 милиарда евро, обявиха от компанията днес. Продажбите нараснаха повече от очакваното от анализаторите с девет процента до 27.011 млрд. евро.

"На път сме да постигнем нашите цели както за тази година, така и в средносрочен план", каза изпълнителният директор Дитер Зетше. Увеличението на печалбата е факт, въпреки че Daimler трябва да поеме по-високи разходи за разработване и стартиране на нови модели коли и камиони, както и за по-икономични двигатели.

От Daimler потвърдиха и прогнозата си за 2012, като очакват печалбата да достигне рекордното ниво от 2011 година на 9 милиарда евро. Това ще се случи заради бума на търсенето на коли в развиващите се пазари като Китай.

Междувременно от Volkswagen също обявиха резултатите си за годината. Едни от основните конкуренти на Daimler също има силен растеж на приходите през първото тримесечие.

Коментари: 0