Даниел Купсин придоби еднолично Max Telecom

Новият собственик на компанията заяви, че целта е Max Telecom да бъде поведен към едно ново ниво

4343 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Английският предприемач Даниел Купсин вече е едноличен собственик на Max Telecom – българският WiMax оператор с 70% покритие на населението на България, който предлага пълен пакет мобилни интернет услуги. От компанията оповестиха, че Купсин ще поеме позицията Председател на Борда на директорите и ще участва активно в бъдещото развитие на оператора. 

Основателят на Max Telecom Красимир Стойчев ще бъде заменен като Изпълнителен директор на компанията от Питър Ковел. Специален съветник на Ковел ще бъде Тони Робинсън, член на Борда на Директорите на оператора. Двамата специалисти са с огромен успешен опит на ръководни позиции в България и на международните телекомуникационни пазари.

„Нашата цел е да поведем Max Telecom към едно ново ниво. Ще работим за сериозно подобряване на корпоративното управление и осигуряване на възможно най-добрите телекомуникационни услуги на местния пазар. Компанията ще влезе в авангарда на LTE революцията - технология, която тепърва навлиза в Европа и света” , заяви новият собственик Даниел Купсин. „Приветствам присъединяването на Питър Ковел и Тони Робинсон - най-добрият възможен екип топ мениджъри, с доказан опит на телекомуникационния пазар в Европа и в частност в България. Те ще бъдат подкрепяни от новия Борд на Директорите на Макс Телеком, в който влизат висококвалифицирани професионалисти с опит в телекомуникациите, маркетинга и финансите. Предстои ни много работа, но сме уверени, че имаме сили да посрещнем предизвикателствата пред Макс Телеком” , допълни още той.

WiMax операторът планира да пусне LTE базирани услуги на българския пазар през третото тримесечие на тази година.

Подкрепи Economic.bg