Данъчни продадоха луксозен джип

6502 ~ 1 мин. четене

Луксозен джип, конфискуван заради трафик на хора, беше продаден на търг за 16 888 лв., съобщиха от Националната агенция по приходите (НАП). Автомобилът е модел BMW X5, производство от 2002 г. С него е правен опит за нелегално превозване на хора през Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Капитан Андреево.
Опитът за трафик обаче е осуетен, а возилото е отнето в полза на държавата и предадено на НАП за продан. Търгът е организиран от отдел \"Продажби\" в пловдивската дирекция на дружеството.
През месец май НАП Пловдив ще обяви на търг още двадесет превозни средства. Сред тях има един автомобил и няколко товарни композиции - камиони с ремаркета. Те са конфискувани заради контрабанда на Митница Свиленград.
На 19 април тази година ще се състои и търг на изделия от благородни метали, допълват от приходната агенция. Този път, освен обичайните злато и сребро, ще бъдат обявени и 3,7 кг синтетични камъни. Приложението им в бижутерството е за декорации на накити. Преобладават обаче сребърните изделия - общо 25 кг. Златните такива са почти 3,5 кг. Всички изделия са разпределени в групи, а кандидат-купувачите ще могат да наддават за една или повече от тях.

Подкрепи Economic.bg