Ден 14: Отново хиляди искат оставката на кабинета

За половин час полицията увеличи три пъти данните за протестиращите

Снимка: БГНЕС

140 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

На 14-я пореден ден на нестихващи граждански протести срещу правителството на Пламен Орешарски, отново хиляди демонстранти изразяват недоволството си срещу властта.

Множеството, което по данни на полицията към 19 ч. е една от 1000 души, се е събрало на площад "Независимост в района на триъгълника на властта - Партийния дом, Министерски съвет (МС) и Президентството. С просто око от телевизионните репортажи обаче се вижда, че данните на полицията са силно занижени.

Според информация във Фокус протестиращите срещу правителството са започнали да блъскат оградите пред сградата на МС. По-голяма част от събралите се застанаха в непосредствена близост до огражденията, след което кордона от полицаи, пазещи сградата се увеличи.

Органите на реда помолиха гражданите да не нарушават веригата от ограждения и протестиращите спряха предизвикателните си действия. Недоволните продължиха да скандират "Мафия", "Оставка", "Червени боклуци", свирят със свирки и развяват български знамена, както и знамена на Европейския съюз.

Половин час по-късно, отново по данни на полицията, протестиращите се увеличиха 3 пъти и МВР обяви, че към 19:30 множеството наброява 3000 души.

Подкрепи Economic.bg