Депутат от Атака се заканва на полицай да го "запознае за цял живот" (видео)

Десислав Чуколов остана разочарован от факта, че не бе разпознат от полицаите, разположени пред входа на дирекцията на МВР във Варна

Снимка: БГНЕС

148 ~ 2 мин. четене

Депутатът от партия "Атака" Десислав Чуколов отново демонстрира безпрецендтно поведение, след като се закани на служител на реда "да го запознае за цял живот". Пред сградата на Областната дирекция на МВР във Варна заместник председателят на Атака показа арогантност и пред органите на ред, след като остана разочарован от факта, че не бе разпознат от полицаите, разположени пред входа на дирекцията. Случката се разигра на 7 януари във Варна, ден след самолетния инцидент с народните представители от Атака. Тогава те пристигнаха в морския град, начело с лидера си Волен Сидеров, за да проведат протест срещу решение на областния управител за отлагане смяната на имена с турски произход на местности и улици.

Чуколов се запъти към входа, решил да мине свободно, но бе възпрепятстван от служител на реда, искащ да се легитимира с картата си на народен представител. Националистът реагира многозначително, а униформеният, чиято единствена функция в случая е засилен контрол на пропускателния режим в сградата, деликатно отговори, че "не е длъжен да го познава".

Реакцията „Трябва да ви познаваме ли?” на друг полицай от кордона дойде в повече на народния представител, който освен че отговори с утвърдителното: „Ами разбира се!”, гневно се обърна към униформения с питането, с очевидно заканителен подтекст: „Искаш ли да ме запознаеш за цял живот?!”

Това не е първаята изява на Чуколов, свързана със служителите на реда. През 2007 година народният представител заплашваше служители на МВР след сбиване, в което участва. След проверка на министерството стана ясно, че Чуколов заявява, че "като стана министър, ще разхвърля всички служители на полицията и спешна медицинска помощ... Куки ... Сега ще се обадя на Първанов, ще видите какво ще стане... Дай ми личната карта, ще ти ..., ченге ...".

Видеото е публикувано от Blitz.bg.

Коментари: 0