Депутатите гледат вота на недоверие на тема „сигурност”

Управляващите ще бързат да отметнат внесения от ГЕРБ трети вот, за да се захванат с приемането на Изборния кодекс

112 ~ 1 мин. четене

На извънредно заседание днес депутатите ще обсъдят внесения от ГЕРБ вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. Искането на опозицията е „заради провала на МВР в сферата на вътрешната сигурност и обществения ред“, а вносители на вота са Бойко Борисов и група народни представители.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев, който ще е основният "обвиняем" в дебатите, определи начинанието на ГЕРБ като безочие. В петък Йовчев изнесе данни, че по времето на ГЕРБ само за периода от 2011 до 2013 г. броят на секретните сътрудници е намалял с 1/3, с което бил разрушен най-сериозният инструментариум за противодействие на престъпността.

Управляващите ще бързат да отметнат внесения от ГЕРБ трети вот на недоверие към кабинета, за да се захванат с приемането на Изборния кодекс. Заседанието днес е от 14 до 19 часа, а утре ще бъде гласуването по темата.

По правилник парламентът разполага със срок от 7 дни, за да разгледа внесения от опозицията вот. Управляващите обаче съкращават процедурата с три дни.

Подкрепи Economic.bg