Депутатите ще обсъждат колко да им продължи лятната ваканция

Темата е поставена като точка първа в дневния ред на петъчното заседание

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Въпреки напрегнатата ситуация в страната и призивите на протестиращите за бързо приемане на нов Изборен кодекс, депутатите все пак ще почиват през август. Днес народните представители ще обсъдят продължителността на лятната си ваканция, която ще започне на 5 август. Темата е поставена като точка първа в дневния ред на петъчното заседание.

От ГЕРБ заявих, че ще присъстват в пленарна зала, като предложиха парламентът да работи и през лятото с оглед приоритетните промени в Изборния кодекс.

В дневния ред е предвидено да се обсъди освобождаването на Искра Фидосова като депутат. Преди седмица тя подаде заявление за отказа си от депутатското място, като напусна и ГЕРБ. Оставката й бе приета от Бойко Борисов. Причина за решението й стана скандал с тефтерчето на бившия шеф на Комисията срещу конфликт на интереси Филип Златанов.

Народното събрание ще приеме още промени в Закона за насърчаване на заетостта, в Закона за водите, както и Закона за допълнителния надзор върху финансовите конгломерати. Парламентът ще гласува и промени в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор.

Коментари: 0