Volkswagen Taigun излиза през 2016 г.

За първи път Taigun бе показан по време на изложението в Сао Пауло през 2012 г.

Малкият кросоувър ще излезе в серийно производство през 2016 г. Volkswagen официално подтвърди, че ще пусне в серийно производство малкия кросоувър Taigun, създаден на базата на градския Up!. Според сайта Carscoop автомобилът ще бъде готов за производство през 2016 г. Изданието публикува нови снимки на модела, като уточни, че той ще се превърне в донор на един от двата кросоувъра на друга марка от концерна Volkswagen - испанската SEAT.

За първи път Taigun бе показан по време на изложението в Сао Пауло през 2012 г. На размери той е по-голям от Up!, като в сравнение с него е увеличил дължината си с 81 мм, широчината - с 83 мм, и междуосието - с 50 мм. Показаният прототип тежеше едва 985 кг, като се задвижва от 1.0-литров, трицилиндров бензинов турбо мотор с мощност 110 к.с. Това е достатъчно, за да може машината да ускорява от 0 до 100 км/ч за 9.2 секунди. Заради малките си размери и мощност, Taigun няма да бъде предлаган на пазара в САЩ.


Що се касае до кросовърите на SEAT, шефът на испанската компания Юрген Стакман обяви, че те се приоритет за производителя. Той се надява кросоувърът на платформата MQB да бъде готов още догодина, като ще се бори за клиенти в сегмента на Volkswagen Tiguan и Nissan Qashqai. Две години по-късно ще излезе и другият джип на марката.

Коментари: 0