Deutsche Bank оряза възнагражденията на инвестиционните си банкери с 23%

От банката обявиха нетна загуба за последното тримесечие от 958 млн. евро

140 ~ 1 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

Най-голямата банка в Германия е намалила възнагражденията на служителите в инвестиционното си подразделение с 23% през четвъртото тримесечие, информира Bloomberg.

Компанията е понижила разходите за заплати и бонуси в секция Корпоративно банкиране и ценни книжа до 1 млрд. евро, спрямо 1,3 млрд. евро година по-рано. Причина за това са по-слабите приходи и загубата за периода. От банката обявиха нетна загуба за последното тримесечие от 958 млн. евро, при 2,53 млрд. евро година по-рано.

Deutsche Bank е една от банките, които намаляват възнагражденията, съкращават персонал и свиват балансовата си експозиция с цел да повишават печалбата и подобрят капиталовата си адекватност. Тези действия се предприемат за да бъдат посрещнати по-строгите регулации и бъде увеличен доходът на акционерите.

Дяловете на компанията се повишиха с 1,9% до 37,57 евро към 10ч. местно време във Франкфурт. Увеличението за последните 12 месеца е 1,8% при ръст от 13% на Bloomberg Europe 500 Banks and Financial Services Index.

Коментари: 0