До 30 000 евро за стартиращ бизнес

Срокът за кандидатстване по европейския фонд Jeremie е 24 юни

До 30 000 лв. ще могат да получат български фирми за стартиране на бизнес, като на по-късен етап могат да им бъдат предоставени по още до 200 000 евро. Това може да стане, след като предприемачите са кандидатствали в Акселераторската програма на LAUNCHub. Крайният срок по европейския фонд Jeremie е 24 юни.

Фирмите ще могат да се включат и в менторската програма, в която ще участват както българи, така и чужденци.

От екипа на фонда съветват желаещите да не чакат до последния момент за подаване на документи. Желателно е да подготвите и кратко видео, което да демонстрира екипа зад идеята, посочват експертите.

След 24 юни, процесът по кандидатстване ще бъде затворен и предприемачите ще получат обратна връзка в рамките на десет дни. Пре-селектираните потенциални участници в програмата ще бъдат поканени да участват в т.н. Long Weekend, който ще се състои между 12 и 15 юли.

Тогава екипите ще се срещнат с ментори и ще бъдат подготвени да презентират пред Инвестиционния комитет. В края на уикенда той трябва да избере кандидатите, които ще получат финансиране. Самата Акселераторска програма се очаква да стартира в края на септември 2012 година.

Вторият прозорец за кандидатстване ще бъде отворен през есента на тази година.

Коментари: 0