До нова година билетите за БДЖ ще се продават електронно

Загубата на "Товарни превози" намалява, стана ясно от думите на транспортния министър Данаил Папазов

176 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

До края на годината съм дал срок да е готова системата за електронно издаване на билетите. Това каза в сутрешния блок на TV7 министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. Той поясни, че има дейности, които са в напреднал етап, но има и такива, които се бавят.

"Без промяна на подвижния състав на БДЖ няма как да се стигне до задоволителна услуга за гражданите. Свършихме много неща. Нямаше време вагоните да престоят в гарите и да бъдат почистени. Беше отчайващо. Три от петте мотриси, които бяха на ремонт вече са в движение и има време да престоят в гарите, за да се чистят вагоните", обясни Данаил Папазов.

Той коментира и ситуацията около "БДЖ-Товарни превози". "В последните месеци има сериозен ръст на товарите, които превозва "БДЖ-Товарни превози". Продължаваме да търсим товари, работим усилено в тази посока и вече има резултати. Загубата през май беше 28.8 млн. лв., а в края на август намаля до 16.5 млн. лв.", сочат данни на Данаил Папазов. По думите му задълженията на холдинга са намалели от 707 млн. лв. през май до 698 млн. лв. в края на август.

"Няма стратегически партньор за пощите. Няма и за БДЖ", коментира Папазов евентуалната бъдеща приватизация на двете дружества.

Подкрепи Economic.bg