Добрев: Не строим тайно АЕЦ „Белене“

Министърът на енергетиката заяви, че ще стане ясно кой е отговорен за продължаващото изграждане на инфраструктурата за електроцентралата

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

„Категорично правителството не продължава със строителството на втората АЕЦ в България", каза Делян Добрев. Това каза за БНР министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев. Изказването му идва по повод изнесеният от Синята коалиция "таен документ", според който електроцентралата продължава да се изгражда тайно зад гърба на Народното събрание.

Десните аргументираха твърдението си, позовавайки се на писмо от Националната електрическа компания (НЕК) до кмета на Свищов Станислав Благоев относно свързване на бъдещите мощности, които ще бъдат изградени на площадката.

"Все още не са ми докладвали кой друг е замесен в продължаващото строителство на инфраструктурата за АЕЦ „Белене", каза Добрев. Министърът беше категоричен, че със сигурност ще стане ясно кой друг е замесен в това.

Той заяви, че може за около 10 - 11 години да бъде построен нов блок на АЕЦ „Козлодуй" и добави, че централата в Белене би се построила за по - кратко време, но поясни, че строителството на един нов блок в „Козлодуй" си заслужава.

Коментари: 0