ЕК провери строителството на жп линията Свиленград – турска граница

Oтсечката вече е готова на 80%

Представители на Главна дирекция "Регионална политика" на Европейската комисия провериха работата по проекта за реконструкция и електрификация на жп линията Свиленград – турска граница.

Жп отсечката Свиленград – турска граница вече е готова на 80%, а трасето е част от проекта за „Реконструкция и електрификация на жп линията Пловдив - Свиленград - Турска/Гръцка граници”. Предстои довършването на моста над река Марица и доизграждане на железния път и контактната мрежа.

На инспекцията присъстваха и представители на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт” (ОПТ) в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, представители от дирекция „Управление на средствата” към МС и експерти от Национална компания „Железопътна инфраструктура”, водени от зам.-генералният директор Христо Алексиев.

Посещението на обекти, финансирани по ОПТ започна от 24 април, като включва и посещение на жп участъците Михайлово – Калояновец и Стара Загора – Калитиново, част от проекта за „Рехабилитация на жп линията Пловдив – Бургас”. Мисията на ЕК ще завърши утре с обобщаване на резултатите от инспекцията. 

Коментари: 0