Ebay удвои печалбата си

През второто тримесечие компанията за онлайн търговия е отчела 692 млн. долара печалба и 3.4 млрд. евро приходи

6934 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Най-големият портал за търговия на дребно по интернет - EBay регистрира 23% годишен ръст на приходите през второто тримесечие на 2012 г. Номиналната стойност на постъпленията достигна 3.4 млрд. евро и надхвърли очакванията на анализаторите за 3.36 млрд. долара.

Чистата печалба на компанията за периода скочи над два пъти до 692 млн. долара. Преди година тя беше 283 млн. долара.

За третото тримесечие от EBay очакват между 3.3 млрд. долара или 3.4 млрд. долара, докато анализаторите очакват над 3.41 млрд. долара. Прогнозата за печалбата е тя да се запази на сегашното равнище, а анализаторите очакват тя да нарасне с около 4%.

Главният изпълнителен директор Джон Донахю прие стратегията да увеличи приходите в реклама и нови технологии, което в крайна сметка се отплаща. Порталът вече премина отвъд обикновените си функции на платформа за търгове и вече предлага повече продукти, които да могат да се купуват веднага.

Данните предоставени от Ebay показват, че компанията се насочва към продажбата на неизползвани продукти. Според статистиката 70% от стоките са били нови.

Дъщерното дружество на Ebay - платформата за електронни разплащания PayPal също се представя много добре. Общият обем на паричните транзакции през второто тримесечие са скочили с 20% до 34.5 млрд. долара. Приходите са достигнали 1.36 млрд. долара, а потребителите са се увеличили с 13% до 113.2 млн. акаунта.


Подкрепи Economic.bg