Електронен четец за 13 долара... възможно е

Устройството не разполага с microSD слот и не поддръжка Wi-Fi

124 ~ 1 мин. четене

Електронен четец, който струва 13 долара. Това вече е реалност - благодарение на германската компания Txtrсега. Дружеството официално представи новото си атрактивно устройство - txtr Beagle. Това е е най-малкият електронен четец на пазара, информира digital.bg. Електронните четци са изключително популярни устройства, които привличат вниманието на потребителите с атрактивните си цени и компактните си размери, отбелязва изданието.

Официалните данни разкриват, че моделът се отличава с дебелина от едва 5мм, а теглото му е 128 грама. От компанията са интегрирали в него 5-инчов E-Ink дисплей, който ще предложи на потребителите резолюция от 800х600 пиксела. Четецът осигурява 4GB вграден капацитет за съхранение на данни и се захранва от чифт AAA батерии.

Устройството не разполага с microSD слот, нито с поддръжка за Wi-Fi, но позволява трансфер на електронни книги от други мобилни устройства, чрез Bluetooth. Oт компанията са разработили и специално iOS приложение, което да подобри скоростта на трансфер на данни с моделите на Apple.

Подкрепи Economic.bg