Енергетиката е в състояние на полуразпад, а до 4 седмици ще е в разпад

Константин Тренчев, лидер на КТ "Подкрепя"

Цитат на деня:

Снимка: БГНЕС

192 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

"Енергетиката е в състояние на полуразпад, а до 4 седмици ще е в разпад".

Това каза лидерът на КТ "Подкрепя" Константин Тренчев в началото на своето изказване на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Тренчев призова да се създаде кризисен щаб, в който да влязат министърът на икономиката, енергетиката и туризма, Национална електрическа компания ЕАД (НЕК), Електроенергийният системен оператор ЕАД (ЕСО), Българският енергиен холдинг ЕАД (БЕХ) и трите електроразпределителни предприятия (ЕРП). "Разпадне ли се енергетиката нито тристранен съвет ще има значение нито нищо", коментира Константин Тренчев.

Той даде и своите предложения за намиране на пари за повишаване на доходите на най-нуждаещите се. "Резерви могат да се намерят в Министерство на вътрешните работи (МВР), без да пипаме доходите на служителите, а от орязването на идиотски пера. Резерви има в Министерство на отбраната (МО) и в Министерство на външните работи (МВнР), категоричен е синдикалният лидер.

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова, която е и председател на НСТС, отговори, че вероятно още следващата седмица ще има сформиран обществен съвет в енергетиката.

Подкрепи Economic.bg