Facebook показа приложението си за четене на новини

Paper дава достъп на читателите до различни материали и видеа

5984 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Популярната социална мрежа Facebook ще представи официално на 3 февруари приложението си за четене на новини, което ще показва съдържанието като Flipboard. Основното предназначение на Paper е да достави на потребителите подбрани от хора и от алгоритми новини, видео и качествени снимки в различни категории. Приложението Paper ще бъде достъпно само на територията на САЩ.

Paper е първото приложение от Facebook Creative Labs - малък екип в компанията, който работи подобно на стартъп. Програмата на iOS е първият проект на Creative Labs. Платформата за медийно съдържание Flipboard е основен конкурент на Paper.

През последните месеци Facebook активно върви в посоката да се превърне в „персонализиран вестник за всички и за всеки един”. През март 2013 г. Марк Зукърбърг обяви намерението си да направи новинарските потоци на потребителите по-подобни на тези в електронните медии. През есента от компанията обявиха намерение да пуснат услуга, наречена Stories to Share, която ще предлага на медиите анализ за най-добрите начини, по които съдържанието им може да се интегрира в мрежата.

В началото на декември бе представен нов алгоритъм за структурата на потока от новини – сега най-отгоре ще се появяват не снимките и постовете на приятелите ни, а висококачествени журналистически материали, казаха от Facebook. 

Коментари: 0