Facebook престъпленията на всеки 40 минути

Дори намирайки се зад решетките, стотици престъпници продължават да измъчват жертвите си, като им изпращат съобщения в социалната мрежа

Снимка: Антон Ковачев

Британските правоохранителни органи смятат, че на всеки 40 минути се извършва престъпление, което по някакъв начин е свързано със социалната мрежа Facebook, съобщава kaldata.com

На полицията във Великобритания нееднократно се е налагало да посещава социалната мрежа при разследването на убийства, изнасилвания, сексуални престъпления срещу деца, нападения, отвличания, заплахи със смърт, сплашване на свидетели, измами и т.н.

Киберхулиганите тормозят и заплашват интернет потребителите, а споровете и кавгите, започнали онлайн, нерядко се пренасят и в реалния живот. Освен това, благодарение на социалните мрежи педофилите разполагат с все повече възможности за откриване и подмамване на жертви.

Активисти на групата "Семейства, борещи се за справедливост" (Families Fighting for Justice) дори изказват крайното мнение, че подобни сайтове изобщо не трябва да съществуват, пише британският вестник The Daily Mail.

"Facebook е отговорен за много неща. Казват, че това е социална мрежа, но тя носи повече вреди, отколкото ползи. За педофилите е твърде лесно да качат своя снимка на сайта и да започнат да се запознават с деца. Facebook трябва да се забрани", отбелязва представителят на организацията Джийн Тейлър.

Дори намирайки се зад решетките, стотици престъпници продължават да измъчват жертвите си, като им изпращат съобщения във Facebook, допълва още kalata.com.

Според детективите на Скотланд Ярд е безспорно, че извършването на определени видове престъпления действително е станало по-лесно благодарение на интернет.

Коментари: 0