Facebook с нов офис в Дубай

Той ще отвори врати на 30 май

6992 ~ 1 мин. четене

Facebook планират да отворят първия си офис в Близкия изток в Дубай следващата седмица. Този град в Обединените арабски емирства се счита за тамошния еквивалент на Силициевата долина, затова изглежда логичен избор за социалната мрежа, която ще се опитва да засили присъствието си в региона.

В момента 80% от потребителите на Facebook живеят извън Съединените щати и Канада, като всички те използват за комуникация над 70 различни езика. Именно затова от компанията се опитват да децентрализират властта си. Освен няколкото си офиса в САЩ, те също така имат 18 международни офиса. Главната им международна офис сграда се намира в столицата на Ирландия - Дъблин.

Засега знаем единствено, че офисът в Дубай ще отвори врати на 30 май. От Facebook не издават повече подробности. Според сайта Gulf News офисът ще бъде в район известен с името Dubai Internet City. В този бизнес парк вече има офиси на десетки международни технологични или мобилни компании като Microsoft, Yahoo, HP, Dell, Intel и Cisco, съобщава kaldata.com.

Интересното е, че всички компании, които имат офиси в тази част на града, не плащат данък върху доходите си, направени в границите на ОАЕ. От Gulf News докладват още, че новият офис на Facebook ще привлича рекламодатели от целия Близък изток.

Подкрепи Economic.bg