Facebook ще доставя безплатен интернет за студенти

Компанията се надява да спечели отново тинейджърската аудитория, която губи в последно време

Facebook ще доставя безплатен интернет за студенти
212 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Собственикът на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг неотдавна заяви, че иска да свърже всички хора по света към интернет. Той направи и първата крачка към реализирането на тази амбициозна цел, стартирайки пилотна програма на Facebook за доставка на безплатен достъп до мрежата на ученици и студенти.

Проектът, подкрепян от Facebook се казва Internet.org и е стартирал преди година. Тази седмица от компанията обявиха инициативата за безплатен Wi-Fi достъп до интернет учащите в "Rutherford Country School District" във Форест Сити, Северна Каролина, близо до един от центровете за данни на Facebook.

От компанията планират всички ученици и студенти да имат интернет както в училище, така и у дома. За тази цел е създадена безплатна "Connect" мрежа. В инициативата Facebook си партнира с училището и местния доставчик Pangea Internet. Идеята е всички учащи да имат достъп до мрежата. В близко бъдеще се очаква да стартират подобни партньорства и с други училища в Съединените щати.

В зависимост от това колко успешна ще се окаже инициативата, компанията ще прецени колко голям ще бъде мащабът й. Facebook се надява да спечели тинейджърската аудитория, която я губи в последно време.

Свързването към безплатна Wi-Fi мрежа няма да отвежда учениците директно във Facebook, но се очаква, че те ще посещават сайта на социалната мрежа, знаейки, че компанията осигурява услугата.Подкрепи Economic.bg