Фамилиите Рокфелер и Ротшилд се обединяват

В рамките на партньорството ще се създадат съвместни инвестиционни фондове, които ще придобиват общи активи

8606 ~ 1 мин. четене

Фамилиите Рокфелер и Ротшилд – две от най-големите и известни световни финансови династии ще обединят своята дейност, пише Financial Times. Управляваният от лорд Джейкъб Ротшилд инвестиционен фонд RIT Capital Partners и компанията Rockefeller Financial Services ще сформират стратегическо партньорство. По този начин фамилиите искат да укрепят приятелството и ще засилят сътрудничеството си, коментира изданието.

Базираният във Великобритания фонд на Ротшилд ще купи 37% от групата за консултации и управление на активи, собственост на Дейвид Рокфелер. Сумата засега не е известна. По този начин Ротшилд ще си осигури отдавна търсени позиции на американския финансов пазар.

В рамките на партньорството между двете компании ще се създадат съвместни инвестиционни фондове, които ще придобиват общи активи. Споразумението е подготвено след проведена преди две години среща между лорд Ротшилд и Ройбен Джефери, който е изпълнителен директор на групата на Рокфелер. Малко след срещата Rockefeller Financial Services оказа решителна подкрепа на Ротшилд при придобиването на дял от френската банка Societe Generale.

Обявеното днес споразумение ще обедини патриарсите на двата клана – 96-годишния Дейвид Рокфелер и 20 години по-младия лорд Джейкъб Ротшилд. Личните и бизнес-отношения между двамата са с половинвековна история, коментира FT.

Подкрепи Economic.bg