Фандъкова нареди проверки на инфраструктурата заради валежите

Над 150 сигнала в София заради завирявания, паднали клони на дървета и засегната елмрежа

Фандъкова нареди проверки на инфраструктурата заради валежите
200 ~ 1 мин. четене

Във връзка с продължителните валежи София кметът Йорданка Фандъкова разпореди екипи на районните администрации да правят непрекъснати огледи на критични участъци, подлези, завирявания по пътната инфраструктура. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Разпоредено е да се следи непрекъснато за паднали клони на дървета и за състоянието на пътната инфраструктура и комуникационните мрежи, включително и в межублоковите пространства.

Както стана ясно по-рано, във връзка с интензивните валежи над София през изминалата нощ са работили съвместно екипи на звеното за аварийно-спасителна дейност на Столична община, на столичната „Пожарна безопасност и защита на населението”, на Столичен инспекторат, „Софийска вода” и „ВиК”.

Включен е и екип на доброволното формирование на Столична община. Извършено е наблюдение на критични участъци. Осигурено е постоянно наблюдение на водните обекти, реки и язовири. Досега е отреагирано на над 150 сигнали, получени чрез телефон 112. Сигналите са били за завирявания, паднали клони на дървета и засегната електропреносна мрежа. В район „Нови Искър” е извършено отводняване на ул.”Безименна”. Екипи на пожарната, Столична община и доброволци работят по отводняването на дворове в кв.”Орландовци”.

Градският транспорт в София се движи по маршрута си, с изключение на автобусни линии 8 и 14, които имат обходен маршрут по ул.”Христофор Колумб” и „Неделчо Бончев” поради завиряване в района на моста при гара „Искър”.
Продължава наблюдението на критични участъци и водните обекти, реки и язовири. 

Коментари: 0