Фараж към българите: Не ви искаме лошите хора

Великобритания не може да се справи с високия брой нискоквалифицирани фора, посочва британският политик

216 ~ 1 мин. четене

Великобритания не може да отвори вратите си безусловно. Страната отдавна страда от сериозна безработица сред младите (в момента тя е 22 %). Не е правилно и новодошлите имигранти да ползват от самото начало социални помощи.  Това казва в интервю за Дарик британският политик Найджъл Фараж, лидер на Британската партия за независимост ЮКИП (UKIP), който стана известен в България през последните седмици с негативните си изказвания за евентуалния наплив на българи в Англия от януари 2014-а.

"Силно съм се старал да не демонизирам българи, румънци или поляци, но ще продължавам да твърдя, че трябва да действаме в полза на собствените ни национални интереси, а е очевидно, че не е в наш интерес да отпускаме социални помощи на хора, които не са били в страната ни поне пет години", коментира Фараж. Той посочва, че позицията му не е свързана с ксенофобия, а е чисто практическа и базирана на факти.

Фараж признава, че вероятно има квалифицирани българи, които се чувстват дискриминирани, но "това, с което Великобритания не може да се справи обаче, е въпросният неограничен брой на неквалифицирани хора".

„Честно казано, ние не ви искаме лошите хора. Сигурен съм, че и вие не ги искате, но ние със сигурност не ги искаме! А според европейските закони, ако лошите ви хора дойдат в Англия и извършват престъпления, ние нямаме право да ги депортираме", заявява Фараж. Според него това е поредният аргумент, който показва защо Великобритания не трябва да бъде част от Евросъюза.

Подкрепи Economic.bg